Iklan NuffnangHome Personal Produk Shaklee Set Shaklee Apa Yang Anda Perlu Tahu Contact Us

Monday, May 26, 2014

Perbezaan GLA Complex Shaklee vs EPO

Assalamualaikum.... Hye Guys!!!!Sebelum ini zana pernah buat satu entri pasal keistimewaan Gla Shaklee. Lanjutan dari entri itu, zana nak bagitau lah yang dulu zana memang makan vitamin EPO *ibarat pengguna tegar lah* tapi kenapa boleh plak curang  dengan EPO.... huhu~ sebabnya disini ---> transform your health... heeee 

GLA Shaklee vs EPO..... Kenapa????

1. EPO atau English Primrose Oil dihasikan dari sejenis bunga bernama English Primrose, sekian lama digunakan untuk menyelesaikan masalah wanita dan sakit sendi. Hinggakan nama EPO disalah-sangka sebagai nutrien macam DHA, EPA, etc. 2. EPO sebenarnya minyak dari bunga english primrose.Dalam minyak english primrose ni mengandungi GLA (gamma-linolenic acid) dan minyak inilah yang berguna untuk selesaikan beberapa masalah tersebut. 


3. GLA ini juga terkandung dalam bunga borage yang digunakan sebagai bahan utama dalam GLA Complex Shaklee. Jadi, apakah perbezaan antara EPO dengan borage oil?Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO.

4. Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema & CYST

5. Bukan itu saja, GLA Complex Shaklee mengandungi Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun, tapi biji bunga borage).Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.


Bestkan GLA Shaklee nie... meh kita sama-sama tukar ke GLA shaklee... ZM xoxo

Maklumat lanjut mengenai produk shaklee (klik sini):
(COD : Taman Medan, Taman Sri Manja, Taman Dato Harun, Cheras, Shamelin)
Zanna Mazlan
SID : 1138147
Text/whatsapp/call : 0192211467

No comments: