Iklan NuffnangHome Personal Produk Shaklee Set Shaklee Apa Yang Anda Perlu Tahu Contact Us

Saturday, June 7, 2014

Shaklee - Antioksidan


Assalamualaikum....Hye guys!!!

Entri kali ini zana nak bagitau mengenai set Antioksidan shaklee dan apa kaitanya dengan radikal bebas. Tahukah anda radikal bebas boleh menjadi punca kepada penyakit kronik seperti penyakit kanser, katarak, jantung dan yang lain-lain. Oleh itu, untuk mencegah atau mengurangkan sel-sel rosak disebabkan oleh radikel bebas, tubuh kita perlu mempunyai sember antioksidan agar dapat menepis segala unsur-unsur radikal bebas.
"Vitamin E dapat menjinakkan molekul radikal bebas yang merbahaya serta dapat menghalang kepentasan proses penuaan." sumber: Imam Ahmad Ibnu Nizar, Sihat Itu Mahal

Apa yang dikatakan Radikal Bebas itu?


Radikal bebas terjadi apabila molekul yang kehilangan elektron, sehinggakan molekul tersebut menjadi tidak stabil dan mengambil elektron dari molekul atau sel lain. Radikal bebas yang mengambil elektron dari sel tubuh manusia dapat menyebabkan perubahan struktur DNA. Apabila perubahan DNA ini terjadi selama bertahun-tahun, maka terjadinya pelbagai penyakit kanser. 

Apakah Kesan Radikal Bebas Pada Tubuh?

Antara set antioksidan Shaklee iaitu :

Mengandungi vitamin E asli dari minyak sayuran dan sumber antioksida yang tinggi. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.

2. CAROTOMAX :
Menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:
•    Memelihara kesihatan yang baik. *
•    Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan pertumbuhan tisu. *
•    Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput lendir.

Membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.

ZM....xoxo


Maklumat lanjut mengenai produk shaklee (klik sini):
(COD : Taman Medan, Taman Sri Manja, Taman Dato Harun, Cheras, Shamelin)
Zanna Mazlan | SID : 1138147
Text/whatsapp/call : 0192211467

No comments: