Iklan NuffnangHome Personal Produk Shaklee Set Shaklee Apa Yang Anda Perlu Tahu Contact Us

Friday, June 13, 2014

Shaklee : Vitamin yang TIDAK BOLEH diambil oleh ibu mengandung

Asalamualaikum...hye gys!!!

Semua ibu menginginkan suasana kehamilan yang ceria dan bertenaga, agar dapat membekalkan nutrisi dan persekitaran positif kepada kandungan. Sebab itulah set ibu hamil/ mengandung merupakan antara produk tip top Shaklee. Namun, sama seperti ubat- ubatan lain: penggunaan supplement Shaklee bagi ibu mengandung tetap terbatas.

Entri kali nie zana nak share dengan ibu2 semua, Supplements/ Vitamin yang PERLU DIELAKKAN oleh ibu mengandung: 

ALFALFA:
Ia adalah sejenis herba, antara kemungkinan yang tidak diingini adalah berlakunya kontraksi awal. Namun bagi ibu yang tandem nursing semasa hamil, anda dibolehkan mengambil alfalfa tetapi dengan langkah berjaga- jaga

VITAMIN A/ Caratomax:
Pengambilan yang berlebihan boleh menyebabkan kecacatan. Ambil kurang daripada 5000IU sehari.

Vitamin E sebenarnya dapat menguatkan rahim (bagus untuk ibu hamil) tetapi pengambilannya perlu dikawal. Penggunaan vitamin E semasa hamil perlu mendapat nasihat doktor anda.


Antara vitamin-vitamin lain yang PERLU DIELAKKAN juga ibu mengandung, secara ringkasnya:

1. Vitamin E, Caratomax, GLA dan nutriferon adalah antara supplement yang mempunyai sifat antioksidan yang tinggi dan seterusnya boleh memberikan risiko keguguran. 

2. Garlic, Ginger, Alfalfa dan Vivix pula mengandungi rumusan tradisional dan herba, jadi ia bersifat panas.

Kedua- dua sebab ini antara sebab utama mengapa perlu dielakkan oleh ibu mengandung, kerana dikhuatiri boleh membawa mudarat kepada bayi yang dikandung.

Berkenaan risiko keguguran pula, pada awal kehamilan(Trimester 1), antibodi ibu sebenarnya direndahkan bagi memberi jalan kepada pelekatan benih & baru (bayi). Jadi, pengambilan supplement yang bersifat antioksidan yang tinggi akan menyebabkan antibodi kita meningkat.

Kehadiran sel dan waktu itu, badan ibu akan menganggap 'sel baru' (bayi) sebagai bendasing, dan akan cuba untuk 'reject' benda tersebut. Na'uzubillahiminzalik. Namun jika ibu2 hamil benar2 terpaksa mengambil supplement di atas ini,bolehlah anda merujuk dahulu kepada doktor pakar masing- masing.

ZM....xoxo

Maklumat lanjut mengenai produk shaklee (klik sini):
(COD : Taman Medan, Taman Sri Manja, Taman Dato Harun, Cheras, Shamelin)
Zanna Mazlan | SID : 1138147
Text/whatsapp/call : 0192211467


No comments: